استفاده از محصولات و گیاهان بیابانی و کوهستانی از دیرباز در بین مردم مرسوم بوده و همچنان نیز در بین وعده های غذایی و دارویی مردم منطقه سه قلعه خودنمایی می کند، که از این بین می توان به محصولات و گیاهان دارویی از قبیل بو مادران، آویشن، درمنه ترکی از جمله گیاهان خوراکی که به عنوان وعده غذایی نیز از آن استفاده می شود به سماروق یا قارچ و از همه جالب تر گیاه کما که در واقع خوش مزه هم هست اشاره کرد.گیاه خوراکی کما که از دل خاک و به صورت خود جوش بیرون می آید برگ های سبز رنگی دارد که دارای چند شاخه است و در پایان رشد به قول مردم منطقه سه قلعه به صورت »قرنه کما «که دارای کلاهک نرم است خود را به نمایش می گذارد.کما بنا به گفته اهالی منطقه فقط مختص همین خطه از ایران بوده که در بیابان های اطراف  شهرسه قلعه به وفور یافت می شود و موقع رویش این گیاه در اسفند ماه است که اگر در این زمان چرخی در بیابان ها بزنید می بینید که مردم مشغول جمع آوری کما هستند.این گیاه در زمان پختن با آب بوی بسیار شدیدی دارد که فضای محیط اطراف را کاملا در بر می گیرد و از هر کوچه پس کوچه ای این بو به مشام می رسد.
● روش پخت:
ابتدا پس از جدا کردن قسمت اصلی ساقه گیاه و شست و شوی کامل با آب، آن را در یک دیگ پر از آب به مدت یک ساعت می جوشانند تا کامل پخته شود.سپس آن را آبکش کرده و آب آن را گرفته و با اضافه کردن سیر، گردو، نمک، ادویه،تخم مرغ و سیب زمینی این غذای خوشمزه را در روغن کاملا می پزند.بعضی از خانواده ها هم پس از آبکش کردن و گرفتن آب اضافی کما را بسته بندی کرده و در فریزر نگهداری می کنند تا در ایام دیگر سال به صورت نوبر از آن استفاده کنند.و اما این سوال که آیا این گیاه خوردنی از نظر علم پزشکی سالم است یا خیر؟ آیا خوردن آن برای انسان ضرر هایی دارد .بر اساس گفته های گذشتگان و بزرگان تاکنون موردی از مسمویت یا بیماری با خوردن این گیاه به دست نیامده و بنابر علم پزشکی کما یک گیاه خودرو است و با آب باران و نور خورشید سالم رشد می کند، باید سالم باشد.